Ивокс Меджик и снахата на Сенко наградиха Зайн за илюзионист на годината

Йордан Янев-Зайн стана първият бургазлия, който получи наградата за „Илюзионист на годината“. Купата и грамотота за високото признание му връчиха на официално тържество в Бургас известният маг Ивокс Меджик и снахата на легендарния Мистър Сенко – Стефка Карайончева, наричана Мисис Сенко.

„Наистина съм много изненадан, че получих това признание. Никога не съм си мислил, че това ще се случи или поне, че ще стане толкова скоро“, сподели Зайн и благодари на спонсорите, приятелите и семейството си за всичко, което са направили за него, за да стигне до най-високото отличие.

Сред гостите на тържеството бяха общинският съветник Живко Табаков и зам.-кметът Лорис Мануелян, който връчи на Зайн подарък от името на кмета Димитър Николов.

Йордан Янев е впечатлил колегите си магове със своя спектакъл „Вълшебствата на Зайн“, който бе представен миналата година в най-големите български градове под мотото „Остани в България – промени България“. Именно заради уменията си в магическото изкуство, които е показал по време на шоуто си, от Клуба на илюзионистите в България са решили да го отличат с преходната купа Мемориал „Мистер Сенко“ за 2019 г.

За своите 27 години Зайн има вече доста богата визитка. Той е носител на редица международни награди, сред които второ място на Балканския магичен фестивал в Белград. Работил е на сцената на цирк „София“, с който изнася представления във Виаланд – Истанбул. Прекара две години в Макао, наричан китайския Лас Вегас, където представи своето сценично шоу в хотела с най-голямото казино в света – „Винийшън“. Носител е на титлата „Артист на месеца“ на компанията Сандз, Макао.

Източник Gramofona.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *