Илюзионистът на годината Зайн: Желанията се сбъдват и в България

Бургаският маг Йордан Янев-Зайн бе обявен за „Илюзионист на годината“. Негови колеги от занаята му връчиха купата „Сенко“ днес в Бургас. Йордан Янев-Зайн е първият бургаски маг, удостоен с това престижно отличие. Той получава наградата заради своя спектакъл „Вълшебствата на Зайн“, който бе представен миналата година в най-големите български градове… под мотото „Остани в България-промени България“.

„Моята реална мечта е да направя турнето „Вълшебствата на Зайн“. Надявам се, че когато го направя, то повече млади хора да разберат, че и в България може да се сбъднат нещата, които искаме, ако сме достатъчно смели. Възприемам това и като една моя отговорност, защото много младежи, желаещи да се занимават с магия, ще ме гледат като пример“, каза магът

Илюзионистът Йордан Янев-Зайн е носител на редица международни награди, сред които второ място на Балканския магичен фестивал в Белград, Сърбия. Работил е на сцената на цирк „София“, с който изнася представления във Виаланд – Истанбул. Зайн прекара две години в Макао – китайският Лас Вегас, където представи своето сценично шоу в хотела с най-голямото казино в света – „Винийшън“.

Носител е на титлата „Артист на месеца“ на компанията Сандз, Макао

Изминалата 2018 година е една от най-забележителните в неговото израстване като илюзионист. Той осъществи една от големите мечти на своя живот и да направи грандиозно магично турне, минало през девет български града.

Източник Burgasnews.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *