Илюзионист на годината за тайната на магията

Опитните фокусници успяват да вкарат в заблуда не просто зрението на зрителите, а и техния разум. Илюзионистът Йордан Янев – Зайн владее изкуството, което ни оставя безмълвни. През 2019 г. бе обявен за илюзионист на годината. Зайн гостува в студиото на “България сутрин” заедно със своята асистентка Теди Русева – Тиара. 

Двамата обикалят страната със спектактъла “Вълшебствата на Зайн”, а следващите им участия са на 26 март в Сандански и на 28 март в Дупница. 

“Винаги има история, която показваме, всяка илюзия е като мини пиеса. Спектакълът е с близо 3 тона реквизит, почти 2 часа сме на сцената. Самата публика те дебне като ястреб. Поне 40% от тях се надяват да се издъниш”, сподели Зайн за зрителите на Bulgaria ON AIR.

И призна, че преди е репетирал поне по 2 часа на ден, но в момента не му остава време за това и участията му се явяват като репетиции. 

“Азиатците страшно много харесват фокусите, които се случват визуално – като тези с картите. В Европа повече харесват големи сценични илюзии с асистентки и ментализъм”, посочи Йордан Янев.СВЪРЗАНИ

“Само във вода не ме е потапял, иначе ми “маха” главата. Правим уникалн илюзии, които рядко има по света. Това е една доста отговорна професия. В самите илюзии вкарваме доста актьорско майсторство”, каза на свой ред актрисата и асистентка Теди Русева – Тиара.

Тя добави, че няма интерес да краде занаята на Зайн, тъй като си има достатъчно свои занаяти. Определено обаче е усвоила доста неща от илюзиониста.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *